snijd de pompoen in blokjes en verwijder de pitten, breek de bloemkool in roosjes
beleg een bakplaat met bakpapier, leg de pompoen en bloemkool erop en strooi er het komijnzaad, een beetje zeezout en 4 el olijfolie overheen, rooster in 40 minuten gaar in de oven
breng intussen een pan met de linzen, kurkuma en ruim water aan de kook en laat in 12 minuten gaar koken, zonder deksel op de pan, het is klaar als het een beetje is ingedikt
snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn, snijd de koriander grof (serveer je de dahl met zilervliesrijst, kook dan de rijst volgens de beschrijving op de verpakking)
fruit de ui in een pan met een beetje olijfolie, voeg vervolgens de knoflook toe, schep op en voeg de gele currypasta toe, bak even mee
voeg de tomatenblokjes en de ingekookte linzen toe, schep om en verwarm alles nog 5 minuten op laag vuur
serveer de Indische dahl met de geroosterde bloemkool en pompoen, de verse koriander en eventueel nog een beetje zilverlvliesrijst