Deze simpele salade van volkoren speltcouscous is lekker snel klaar en gegarandeerd lekker!
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 5 minmin
Totaal: 15 minmin
Porties: 6personen
Dit heb je nodig
300grvolkoren couscousspelt
1rode ui
1teenknoflook
4elolijfolieextra vergine
1/2citroen
1elza'atar
zeezoutnaar smaak
200grtomaatjes
100grdadelsgedroogd, zonder pit
8grpeterseliekrul, vers
70gramandelenongezouten
Zo maak je het
breng 400 ml water aan de kook in een waterkoker
snipper de rode ui en haal de knoflook door een knoflookpers, doe beiden in een schaaltje met de olijfolie, het sap van de citroen, de za'atar kruiden en een beetje zeezout
doe de couscous in een schaal, giet het hete water erbij en laat 5 minuten afgedekt staan
snijd de tomaatjes doormidden, de dadels in stukjes en de peterselie fijn, snijd ook de amandelen grof
haal de couscous los met een vork, voeg de dressing en 2/3 van de gesneden peterselie toe en verdeel goed
proef de couscous en voeg zonodig zeezout toe
schep de couscous in een mooie schaal en strooi de tomaatjes, dadel, peterselie en amandelen er overheen, maak af met een swirl extra vergine olijfolie
Extra
Heb je couscous salade over? Vul de volgende dag aan met spinazie, kikkererwten en eventueel een beetje feta, voor een voedzame lunch!