Heerlijke snack, lunch of bijgerecht van groene asperges in bladerdeeg met brie en honing
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 35 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 6
Dit heb je nodig
6plakkenbladerdeeg
350grgroene aspergeszo dun mogelijk
200grroombrie
2elhonig
1ei
grof zeezoutnaar smaak
1tlchiazaad of sesamzaadter decoratie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg een vel bakpapier op de bakplaat
Haal de bladerdeegvellen los en laat ontdooien
Snijd plakken van de brie en beleg hiermee van punt tot punt de bladerdeeg vellen
Druk in de brie de asperges. 2 tot 3 per velletje bladerdeeg
verdeel een beetje honing over de asperges en maat af met wat grof zeezout
Vouw de andere punten naar elkaar toe en plak dicht. Evt met wat water
Klop een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg
Verdeel tot slot wat van de zaadjes over de pakketjes en schuif ze in de oven
In onze elektrische (niet hetelucht)oven hadden de pakketjes 35 minuten op 200 graden nodig om mooi te garen. Met een heteluchtoven zal het iets sneller gaan dus houd het goed in de gaten. Zodra het deeg gaat rijzen en mooi goudbruin kleurt, zijn ze klaar.