Asperges in bladerdeeg

Heerlijke snack, lunch of bijgerecht van groene asperges in bladerdeeg met brie en honing
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 35 min
Totaal: 40 min
Porties: 6

Dit heb je nodig

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 350 gr groene asperges zo dun mogelijk
  • 200 gr roombrie
  • 2 el honig
  • 1 ei
  • grof zeezout naar smaak
  • 1 tl chiazaad of sesamzaad ter decoratie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  • Haal de bladerdeegvellen los en laat ontdooien
  • Snijd plakken van de brie en beleg hiermee van punt tot punt de bladerdeeg vellen
  • Druk in de brie de asperges. 2 tot 3 per velletje bladerdeeg
  • verdeel een beetje honing over de asperges en maat af met wat grof zeezout
  • Vouw de andere punten naar elkaar toe en plak dicht. Evt met wat water
  • Klop een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg
  • Verdeel tot slot wat van de zaadjes over de pakketjes en schuif ze in de oven
  • In onze elektrische (niet hetelucht)oven hadden de pakketjes 35 minuten op 200 graden nodig om mooi te garen. Met een heteluchtoven zal het iets sneller gaan dus houd het goed in de gaten. Zodra het deeg gaat rijzen en mooi goudbruin kleurt, zijn ze klaar.