vegan venkel salade met sinaasappel en walnoten

Bereiding: 10 min
Porties: 2 personen

Dit heb je nodig

  • 1 venkel + loof
  • 1 sinaasappel
  • 30 gr walnoten
  • 50 gr bladsla melange
  • 200 gr kikkererwten uitlekgewicht
  • 2 salade ui het groene gedeelte

Dressing

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el sinaasappelsap van de sinaasappel
  • 1 el balsamico

Zo maak je het

  • snijd een plakje van de onderkant van de venkel en snijd de stelen eraf
  • verwijder het loof van de stelen en snijd dit fijn, dit gebruik je als garnering
  • snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne plakjes, snijd de plakjes in reepjes
  • snijd de schil van de sinaasappel, houd 1 el sap apart voor de dressing en snijd het vruchtvlees in stukjes
  • spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, snijd het groene gedeelte van de salade ui in ringen
  • meng de bladsla, venkel, sinaasappel en kikkererwten in een schaal
  • meng de ingrediĆ«nten voor de dressing in een kommetje
  • breek de walnoten in stukjes en verdeel over de salade, voeg de salade ui toe, druppel de dressing er overheen en voeg tot slot het gesneden venkelloof toe