Volkoren noodles met sugar snaps en limoen-gember saus

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 10 min
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig

  • 200 gr volkoren noodles
  • 1 rode paprika
  • 200 gr sugar snaps
  • 2 bosui
  • 75 gr wortel jullienne gesneden
  • 80 gr cashewnoten ongezouten
  • 5 gr koriander vers
  • 2 el sesamzaadjes

Limoen-gember dressing

  • 1 limoen het sap
  • 20 ml soja
  • 30 ml sesamolie
  • 7 gr gember vers
  • 1/2 el honing

Zo maak je het

  • vul de waterkoker en breng het water aan de kook
  • snijd de rode paprika in reepjes, snijd de uiteinden van de sugar snaps en snijd de bosui in ringen, hak de cashewnoten grof
  • laat de noodles 4 minuten wellen in een schaal in het hete water
  • wok intussen de paprika, sugar snaps, wortel en cashewnoten 5 minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn
  • meng de ingrediĆ«nten voor de limoen-gember saus in een schaaltje, giet de noodles af, leg ze in een schaal en schep de saus erdoor
  • voeg de gewokte groenten toe aan de noodles, schep om
  • hak de koriander grof en strooi samen met de sesamzaadjes over de volkoren noodles