Warm gerookte zeebaars van de BBQ

Voorbereiding: 2 uren
Bereiding: 25 min
Porties: 2 personen

Dit heb je nodig

  • 6 liter water
  • 500 gr keukenzout zonder jodium
  • 2 zeebaars met kop (schoongemaakt en ontschubt)
  • 1 citroen
  • 15 gr dille vers
  • 1 handje rookhout kersen

Zo maak je het

  • spoel de vissen af onder de kraan en controleer of ze goed zijn schoongemaakt
  • vul een emmer met 6 liter water, voeg het zout toe en roer totdat het zout is opgelost
  • leg de vissen in de emmer en laat 2 uur pekelen
  • snijd de citroen in plakken
  • steek de barbecue aan en breng naar 100°C 
  • spoel de gepekelde zeebaars af onder stromend water, dep de vissen een beetje droog
  • vul de buikholtes met de schijfjes citroen en de takjes dille
  • strooi het rookhout over de houtskool, leg de zeebaarzen op het rooster en steek de kernthermometer in het visvlees
  • de zeebaarzen zijn goed bij een kerntemperatuur van 65°C, dit duurt ongeveer 25 minuten