Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shakshuka met courgette en kikkererwten
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
25
min
min
Porties:
3
personen
Dit heb je nodig
2
kleine courgettes
1
ui
1
teen
knoflook
1
el
olijfolie
1
el
al-andalus
kruidenmelange
200
gr
kikkererwten
uitlekgewicht
400
gr
tomatenblokjes
in blik
4
grote eieren
60
gr
feta
3
gr
koriander
Zo maak je het
snijd de courgettes in kleine blokjes, snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers
fruit de ui aan in olijfolie voeg vervolgens de courgette toe, bak 5 minuten
voeg de knoflook, al-andalus kruiden en de kikkererwten toe en schep door elkaar
voeg de tomatenblokjes toe, schep nog eens om
maak vier kuiltjes in de pan en breek hierboven de 4 eieren, laat in de kuiltjes glijden
verkruimel de feta over de shakshuka, doe een deksel op de pan en laat 20 minuten op laag vuur garen, totdat de eieren gestold zijn
snijd intussen de koriander en strooi dit bij serveren over de shakshuka