Volkoren noodles met shiitake, paprika, wortel en bosui

Porties: 3 personen

Dit heb je nodig

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 75 gr wortel
  • 100 gr shiitake
  • 1 rode peper
  • 5 gr gember vers
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1/2 bosje bosui
  • 150 gr volkoren noodles
  • 200 gr kikkererwten uitlekgewicht

Zo maak je het

  • snijd de paprika's en de wortel in reepjes, snijd de shiitake grof
  • snijd de rode peper in ringen (verwijder de pitjes), schil de gember en snijd fijn
  • haal de knoflook door een knoflookpers en meng met de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes in een schaaltje
  • snijd de bosui in ringen
  • verwarm olijfolie in de pan en fruit de gember en peper even aan
  • voeg de groente (behalve de bosui) toe en bak onder voortdurend omscheppen op hoog vuur gaar
  • vul de waterkoker, leg de noodles in een kom, giet het hete water erover en laat 4 minuten liggen, giet vervolgens af
  • voeg de kikkererwten toe aan de groente, verwarm even mee
  • Meng het sojamengsel door de noodles, schep de noodles door de groente en voeg de gesneden bosui toe