Spinaziesoep

Dit recept komt uit ons boek 'Gezond leven doe je zo'
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 15 min
Porties: 2 personen

Dit heb je nodig

  • 2 tenen knoflook
  • 10 gr boter
  • 600 gr spinazie
  • 300 ml water
  • 300 ml melk
  • 15 gr bouillonpoeder
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom

Zo maak je het

  • Haal de knoflook door een knoflookpers of snijd hem heel fijn
  • Verwarm de roomboter in een soep- pan en laat de spinazie in de pan slinken
  • Voeg het water, de melk, het bouillonpoeder en de knoflook toe en breng dit aan de kook
  • Laat de soep acht minuten zachtjes koken. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan op hoog vuur in twee minuten goudbruin. Blijf de pijnboompitten omschudden want ze kunnen snel verbranden.
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de pan van het vuur en pureer de soep
  • Serveer de spinaziesoep met een scheutje kookroom, de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten

Voedingswaarde

Vezels: 6.7g | Vitamin C: 160mg | Calcium: 727.9mg | Iron: 13.6mg