Hartige taart met zoete aardappel en spinazie

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Porties: 3 personen

Dit heb je nodig

  • 400 gr zoete aardappel
  • 4 eieren
  • 150 gr geraspte kaas
  • 2 witte uien
  • 400 gr spinazie
  • 50 gr walnoten
  • 1 trostomaat
  • 1 el olijfolie
  • zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • schil de zoete aardappel, snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in een pan met heet water en kook de blokjes in zo'n 7 min gaar
  • snijd de ui in halve ringen en smoor ze in een pan met olijfolie totdat ze lekker zacht zijn
  • doe de ui in een kom en laat vervolgens de spinazie slinken in de pan, doe de spinazie ook in de kom
  • giet de zoete aardappel af, laat uitlekken en doe ze ook in de kom
  • snijd de tomaat in 5 plakjes
  • voeg bijna alle geraspte kaas, de walnoten en een snufje zeezout toe
  • breek de 4 eieren boven een schaal en giet dit in de kom, schep alles door elkaar
  • leg een vel bakpapier op een (flexibele) taartvorm en schep het mengsel erin
  • beleg de hartige taart met de tomaten en de rest van de geraspte kaas
  • bak de hartige taart in 30-35 minuten gaar in de oven