Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige taart met zoete aardappel en spinazie
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
30
min
min
Porties:
3
personen
Dit heb je nodig
400
gr
zoete aardappel
4
eieren
150
gr
geraspte kaas
2
witte uien
400
gr
spinazie
50
gr
walnoten
1
trostomaat
1
el
olijfolie
zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
schil de zoete aardappel, snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in een pan met heet water en kook de blokjes in zo'n 7 min gaar
snijd de ui in halve ringen en smoor ze in een pan met olijfolie totdat ze lekker zacht zijn
doe de ui in een kom en laat vervolgens de spinazie slinken in de pan, doe de spinazie ook in de kom
giet de zoete aardappel af, laat uitlekken en doe ze ook in de kom
snijd de tomaat in 5 plakjes
voeg bijna alle geraspte kaas, de walnoten en een snufje zeezout toe
breek de 4 eieren boven een schaal en giet dit in de kom, schep alles door elkaar
leg een vel bakpapier op een (flexibele) taartvorm en schep het mengsel erin
beleg de hartige taart met de tomaten en de rest van de geraspte kaas
bak de hartige taart in 30-35 minuten gaar in de oven