Salade van geroosterde penen en rode bieten

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Porties: 2 personen

Dit heb je nodig

  • 200 gr penen
  • 450 gr rode bieten rauw
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 el za'atar
  • snuf zeezout
  • 200 gr linzen
  • 3 takjes dille vers
  • 5 takjes peterselie vers
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 30 gr amandelen ongezouten
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 50 gr feta

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • snijd de penen, afhankelijk van de dikte, een of twee keer in de lengte doormidden
  • schil de rauwe bieten en snijd ze in blokjes (gebruik plastic handschoenen om geen rode handen te krijgen)
  • leg de penen en bieten op een ovenschaal en voeg olijfolie, zeezout en za'atar toe, schep om en bak in 30 minuten gaar in de oven, controleer of ze zacht genoeg zijn door er met een vork in te prikken
  • spoel de linzen af en laat uitlekken
  • snijd de dille en peterselie grof
  • doe de geroosterde penen en bieten samen met de linzen in een schaal en schep door elkaar, voeg de amandelen, verse kruiden, en een beetje extra vergine olijfolie toe
  • serveer de salade met een swirl Grieksw yoghurt, verkruimelde feta en nog een beetje za'atar