Pita kip gezond

Porties: 4 personen

Dit heb je nodig

  • 250 gr kip biologisch
  • 1 el Portugese kruiden
  • 2 snuf zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook gerookt
  • 1 rode ui
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 200 gr rode kool
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 4 pitabroodjes volkoren

Zo maak je het

  • snijd de kip in blokjes en marineer in de olijfolie, Portugese kruiden en een snuf zeezout
  • prak het vruchtvlees van de avocado in een schaaltje en meng met de Griekse yoghurt, een teen knoflook (haal door knoflookpers), een snuf zeezout en het sap van 1/2 limoen
  • snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peterselie grof
  • snijd de rode kool met een dunschiller in dunne plakjes
  • snijd de halve limoen in 4 partjes
  • warm de pitabroodjes even op in een broodrooster en bak intussen de kip gaar en goudbruin in een pan
  • vul de warme pitabroodjes met een beetje avocado mengsel, kipfilet, ijsbergsla, rode kool, rode ui, peterselie en een partje limoen