snijd de aubergines ieder in de lengte in vier plakken en kerf verticale en horizontale strepen in het vruchtvlees zodat er een ruitpatroon ontstaat, leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat
smeer de aubergine in met olijfolie en strooi vervolgens de komijn en zeezout over de ingekerfde kant, bak 20 minuten in de oven
snipper intussen de uien en snijd de knoflook fijn, verwijder het kroontje van de tomaten en snijd in grove stukken
fruit de ui een paar minuten in een beetje olijfolie, voeg de tomaten en de knoflook toe en bak 5 minuten
voeg nu de kruiden ( 5 spice, kaneel, zeezout) de tomatenpuree en het water toe en laat nog een paar minuten sudderen
schep de kikkererwten er doorheen en giet het geheel in een ovenschaal, leg de voorgebakken plakken aubergine erop
snijd de biologische citroen in partjes en voeg toe, schuif de aubergine schotel nog 20 minuten in de oven op 220 graden
Extra
serveer de aubergine schotel met volkorencouscous. Roer 7 gram gesneden peterselie, 2 el extra vergine olijfolie en naar smaak za'atar door de couscous.