Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
spoel de vis af onder de kraan, dep droog met keukenpapier
snijd de citroen in plakjes, pel de knoflook, snijd de paprika's in reepjes
bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de twee zeebaarzen op, vul de buikholte van de zeebaars met de citroen, knoflook en de takjes rozemarijn, bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout en grove peper
leg de asperge broccoli en de reepjes paprika naast de vis
gaar de zeebaars en de groenten 30 minuten in de oven
meng intussen de basilicum, het sap van 1 sinaasappel en een snuf peper en zout in de keukenmachine
pel de andere sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes, snijd de peterselie fijn
laat de vis even afkoelen en haal dan voorzichtig het vruchtvlees van de graat
leg de spinazie in een schaal en besprenkel met de helft van de dressing, voeg de stukken zeebaars, de gegrilde groenten, de walnoten en de peterselie toe