Een rollade van pompoen gevuld met bospaddenstoelen, linzen en gedroogde abrikoos.
Bereiding: 1 uuruur30 minmin
Porties: 3personen
Dit heb je nodig
1flespompoen
1elolijfolie
1ui
500grpaddenstoelen mix
1teenknoflook
3grrozemarijnvers
50grabrikoosgedroogd
100grlinzenuitlekgewicht
25grpijnboompitten
1/4elspeculaaskruiden
1tldragongedroogd
Voor de cranberrysaus
250grcranberriesvers of diepvries
1stokjekaneel
3kruidnagels
2elhoning
300mlwater
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden, hetelucht
snijd de flespompoen doormidden met eens scherp mes, schep de pitjes en draden eruit met een lepel, gooi de pitjes weg
schraap nu met de lepel, vruchtvlees uit het bovenste gedeelte van de pompoen, zodat je een mooie ruimte krijgt die je straks kunt vullen. Houd het vruchtvlees apart
besmeer de de pompoenhelften aan beide kanten met een beetje olijfolie en bak ze met de vleeskant naar beneden, 30 minuten in de oven
snipper intussen de ui en laat fruiten in een grote hapjespan op laag vuur
snijd de paddenstoelen in kleine stukjes, snijd de knoflook en het vruchtvlees van de pompoenen fijn, ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn
voeg de paddenstoelen toe aan de ui, zet het vuur hoog en bak al het vocht uit de paddenstoelen, dit duurt ongeveer een uur. Al het vocht moet eruit zijn.
doe tegelijkertijd de ingrediënten voor de cranberrysaus in een steelpan en laat zachtjes inkoken, ongeveer 20 minuten, haal het kaneelstokje en de kruidnagels eruit en zet de saus apart
snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine blokjes en laat de linzen uitlekken, bak de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan
Haal de pompoen tussendoor uit de oven zodra de 30 minuten voorbij zijn en laat even afkoelen
voeg nadat de paddenstoelen ongeveer 30 minuten in de pan zitten, de knoflook, rozemarijn en wat grof gemalen zout toe, voeg na 45 minuten de uitgelekte linzen toe
maak het paddenstoelen mengsel op smaak met de speculaaskruiden, de dragon en zout naar smaak en voeg de abrikoos toe. Het mag flink op smaak zijn.
leg de pompoenhelften op een plank en vul ze met het paddenstoelenmengsel, druk een beetje aan
leg nu de pompoenhelften op elkaar en bindt om met slagerstouw (bekijk in de video in dit bericht hoe je dat doet)
Verwarm de pompoenrollade 15 minuten in de oven, snijd vervolgens in plakken en serveer met de cranberrysaus