Heerlijk vegetarisch voorgerecht voor tijdens de kerstdagen (En ook als het geen kerst is).
Voorbereiding: 30 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 3
Dit heb je nodig
1courgetteflinke
1radijs
2elpijnboompitjes
30grParmezaanse kaas
2tldillegedroogd
3elhoning
½elmosterdDijon
2elwitte wijn azijn
2elolijfolieextra vergine
zout en peper
Zo maak je het
Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik en doe ze in een ruime kom
Voeg 2 eetlepels honing, 2 eetlepels azijn en wat zout toe aan de courgette. Schep door elkaar en laat minimaal 30 minuten marineren. Schep de courgette af en toe om.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan
Maak in een ander schaaltje de saus van 1 eetlepel honing, de olijfolie, de dille, de mosterd en het zout en de peper
Snijd de Parmezaanse kaas in plakjes en kneus ze een beetje
Snijd plakjes van de radijs
Giet de courgette af en beleg de borden met plakjes courgette
Verdeel hier de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes, de radijs en de saus over en serveer direct.
Extra
Wil je tijdens kerst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan deze carpaccio van courgette? Bereid dan alles voor. Maak een dag van tevoren het gerecht zoals hierboven beschreven maar maak het bord nog niet op. Zet de voorbereidde ingrediënten in afgesloten schaaltjes in de koelkast en maak de borden vlak voordat je het gerecht wilt serveren, op.