Kook de tuinerwten 1 minuut, giet af en spoel af met koud water
Pel en pers de knoflook. Doe de tuinerwten, dille en munt in een kom en mix met een staafmixer tot een dikke pasta.
voeg de knoflook, speltmeel, komijnpoeder en een snuf zout toe en meng nogmaals met de staafmixer totdat alles goed gemengd is.
verdeel het mengsel in kleine porties, maak er balletjes van en druk ze iets plat
verwarm de rijstolie in een pan, zodra er belletjes ontstaan als je er een falafelballetje in legt, is de olie heet genoeg
bak de falafel ongeveer 2 minuten per kant, laat de falafel uitlekken op een vel keukenpapier
was intussen de citroen en rasp de schil. Voeg de feta samen met de zure room en de ricotta en klop met een mixer tot een romige saus. Voeg de citroenrasp en een snuf peper toe en breng eventueel op smaak met citroensap
Extra
gebruik de citroen om thee van te zetten. Combineer een schijfje citroen met een klein stukje verse gember.