Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spread van zoete aardappel en bieslook
Heerlijke spread voor op toast, stokbrood of als basis voor een gezonde wrap
Bereiding:
2
uren
uren
Porties:
8
Dit heb je nodig
700
gram
Zoete aardappel
oranje schil
100
gram
crème fraîche
1
eetlepel
appelazijn
zout en peper
naar smaak
Zo maak je het
Zet de oven aan op 180 graden en leg de zoete aardappels op een vel bakpapier in de oven (voorverwarmen is niet nodig)
Afhankelijk van de dikte van de aardappel duurt het 1,5 tot 2 uur voordat de aardappel gaar is.
Halveer de aardappel en doe het vruchtvlees in een ruime kom en prak de aardappel fijn met een vork
Doe de crème fraîche erbij en schep door elkaar
Snijd de bieslook fijn, voeg toe en schep door elkaar
Breng op smaak met zout en peper
Serveer op stokbrood of gebruik als basis voor een wrap