Eenvoudig te maken ovenschotel met een heerlijke smaak
Porties: 2
Dit heb je nodig
500gramAardappelkruimig
400gramSpitskool(ongeveer een halve per twee personen)
1uirood
2tenenknoflook
200gramgehakthalf om half
2theelepelskerriepoeder
100gramcrème fraîche
peper en zoutnaar smaak
Zo maak je het
Schil de aardappel en snijd in blokken. Kook gaar in ongeveer 20 minuten en giet de aardappelen af.
Snipper de ui en fruit in een ruime pan 2 minuten in een beetje olie
Voeg het gehakt toe en bak rul
Snijd ondertussen de spitskool doormidden en snijd in reepjes. (gebruik de kern niet)
Voeg de spitskool toe aan het gehakt en bak mee totdat het geslonken is.
Snipper ondertussen de knoflook en voeg direct toe
Voeg de kerrie toe en breng op smaak met een beetje zout
Voeg de crème fraîche toe aan de aardappelen en stamp fijn. Voeg een klein beetje water toe totdat je een mooie smeuige puree hebt. Breng op smaak met een klein beetje zout en veel gemalen peper
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe het spitskool mengsel in de ovenschaal, verdeel en druk licht aan
Schep de puree er op en verdeel met de bolle kant van een lepel over de spitskool
Plaats in de oven voor 15 minuten of totdat de puree mooi gaat kleuren