Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzensoep met zoete aardappel
Een heerlijk en makkelijk soeprecept
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
40
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
1
ui
1
teen
knoflook
150
gr
wortel
275
gr
zoete aardappel
olijfolie
om in te bakken
100
gr
gedroogde rode linzen
400
gr
tomatenblokjes
uit blik
1
L
groentebouillon
1
tl
komijnpoeder
½
tl
paprikapoeder
½
tl
kurkumapoeder
¼
tl
cayennepeper
4
takjes
verse peterselie
Zo maak je het
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in plakjes
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui
Voeg de wortel, aardappel en knoflook toe en bak even mee
Voeg vervolgens de linzen, tomatenblokjes, bouillon en de gedroogde kruiden toe
Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat gedurende 25-30 minuten zachtjes koken
Snijd intussen de peterselie grof en garneer de soep met de peterselie
Extra
Dit recept komt uit ons boek
Lekker gezond & betaalbaar.