Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Breakfast bowl met scrambled eggs en gedroogde mango
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
5
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
1
sjalot
½
snackkomkommer
3
tasty tom tomaten
6
slices
gedroogde mango
6
eieren
olijfolie
om in te bakken
1
klontje
roomboter
35
gr
geraspte kaas
1
avocado
1
snufje
selderiezout
Zo maak je het
Snipper de sjalot, snijd de halve komkommer in reepjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de gedroogde mango in stukjes.
Breek de eieren boven een schaal en klop de eieren.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit daarin de sjalot. Voeg voor 10 seconden de tomaat toe.
Voeg vervolgens de eieren toe. Schep alles om, totdat de eieren gaar maar nog wel smeuïg zijn.
Voeg op het einde de geraspte kaas toe en schep de scrambled eggs nog eens om.
Snijd intussen de avocado doormidden, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in reepjes en lepel ze uit de schil.
Doe de scrambled eggs in twee schaaltje en voeg de komkommer, de gedroogde mango en de avocado toe.
Strooi tot slot een beetje selderiezout over de avocado.
Extra
Gedroogde mango is de helft goedkoper én de boer krijgt beter betaald als je het bestelt bij
gedroogdemango.nl
.