Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemberkoekjes met chocolade
Een heerlijk tussendoortje voor je koffiebreak
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Porties:
14
koekjes
Dit heb je nodig
100
gr
volkoren tarwemeel
75
gr
amandelmeel
50
gr
roomboter
ongezouten, op kamertemperatuur
1
snufje
zout
1
tl
bakpoeder
2
tl
verse gember
30
ml
gembersiroop
100
gr
pure chocolade
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onderwarmte)
Doe het tarwemeel, de amandelmeel, het bakpoeder en het zout in een kom, schep door elkaar
Schil en rasp de gember, totdat je twee flinke theelepels hebt, voeg dit toe aan het beslag
Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg samen met de gembersiroop toe
Kneed alles tot een mooi deeg en verdeel dit in ongeveer 14 balletjes
Druk de deegballetjes plat op een met bakpapier beklede ovenschaal, bak de koekjes gaar en goudbruin in 15 minuten
Breek intussen de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie
Laat de koekjes even afkoelen en doop ze in de gesmolten chocolade
Leg de koekjes op een rooster of bord, met bakpapier, dat in je koelkast past en laat de koekjes daarop uitharden in je koelkast
Serveer de gemberkoekjes met een lekker kopje koffie