Doe de quinoa en het water in een steelpan, breng aan de kook en kook de quinoa op laag vuur in 12 minuten gaar, giet af en laat twee minuten rusten
snijd intussen de prei in ringen en was ze, bak de spekjes knapperig in een klein pannetje
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
klop één ei en voeg een beetje zout, peper en de salie toe
schep de quinoa door het geklopte ei en verdeel vervolgens over een flexibele taartvorm, eventueel met een vel bakpapier erin
verdeel de quinoa en druk goed aan, bak de taartbodem 15 minuten in de oven
giet de prei af en bak de ringen glazig in een scheutje olijfolie, schep vervolgens de spekjes door de prei
klop intussen de andere vijf eieren in een kom en klop vervolgens de crème fraîche erdoor totdat je geen klontjes meer hebt, voeg een beetje grove peper toe
haal de bodem uit de oven en leg de prei en spekjes erin
giet het eimengsel er voorzichtig en gelijkmatig overheen en bak de quiche lorraine in +/- 30 minuten gaar in de oven