homemade pesto-olie voor bij gegrilde zoete aardappel
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 30 minmin
Porties: 4personen
Dit heb je nodig
700grzoete aardappel
2elolijfolie
20grpijnboompitten
Voor de pesto:
1teen knoflook
20grParmezaanse kaas
20grpijnboompitten
20grbasilicum
4elextra vergine olijfolie
zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden, hetelucht
Schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes
Leg een vel bakpapier op een ovenschaal en leg daar de zoete aardappelblokjes op, besprenkel met olijfolie en zeezout, hussel om en gaar 20-30 minuten in de oven
Maak intussen de pesto: pel de knoflook en doe met de rest van de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine, maal alles tot een gladde pesto. Is de pesto nog iets te dik, voeg dan nog een beetje olijfolie toe.
Zet de pesto apart en bak de andere pijnboompitjes in een droge pan goudbruin
Doe de gegrilde zoete aardappel in een schaal, giet er een beetje pesto overheen en voeg de gebakken pijnboompitjes toe
Extra
Je houdt pesto over, zet dit ook op tafel tijdens het kerstdiner. Erg lekker op een stukje stokbrood, naan, bij de borrelplank of de kaasplank. Je kunt de pesto ook in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.