Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Carrotcake
Carrotcake met minder suiker
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
50
min
min
Porties:
12
porties
Dit heb je nodig
100
g
roomboter
100
g
medjool dadels
50
g
walnoten
+ extra voor decoratie
200
g
volkoren speltmeel
2
tl
bakpoeder
1
tl
kaneel
1
snufje
zout
2
bananen
rijpe
3
eieren
150
g
geraspte wortel
+ extra voor decoratie
1
el
honing
200
g
mascarpone
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter. Ontpit de dadels, hak de dadels en de walnoten.
Meng het meel, bakpoeder, kaneel en zout in een grote mengkom
Prak de bananen in een andere kom en meng met de gesmolten boter. Voeg de eieren toe en klop alles goed door elkaar.
Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot alles gecombineerd is.
Schep de geraspte wortel, fijngehakte dadels en walnoten door het beslag, voeg de honing toe.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin, strijk de bovenkant glad
Bak de carrotcake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45-50 minuten, of tot een prikker schoon uit het midden komt.
Laat de cake afkoelen. Schep de mascarpone in een kom en schep om, besmeer vervolgende de afgekoelde cake met de mascarpone.
Garneer met extra geraspte wortel en walnoten.
Extra
Snijd de carrotcake als petit fours.