Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep met basilicum
Voorbereiding:
25
min
Totaal:
25
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
Ui
2
tenen Knoflook
Olijfolie
1
kilo Trostomaten
8
gram
Verse basilicum
1/2
theelepel Chilipoeder
1
liter
Water
voor 1 liter water
Bio Bouillonblokjes
20
gram
Pijnboompitten
Zo maak je het
Snipper de ui en doe de knoflook in een knoflookpers
Bak de ui en knoflook kort aan in een soeppan met een beetje olijfolie
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook, bak 5 minuten mee
Snijd de basilicum grof, bewaar een paar blaadjes voor de garnering
Voeg nu het water, de bouillonblokjes, de gesneden basilicum en de chilipoeder toe en kook de soep 10 minuten
Bak ondertussen de pijnboompitjes lichtbruin in een droge pan
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer
Serveer de tomatensoep met een paar blaadjes basilicum en de gebakken pijnboompitjes
Extra
Lekker met een beetje extra olijfolie