Heerlijk zoet bijgerecht voor bij wild of geroosterd vlees
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 1 uuruur30 minmin
Totaal: 1 uuruur40 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
1kilobietenrauw
5eetlepelsolijfolie
2eetlepelsazijn
1eetlepelhoning
1eetlepeldillegedroogd
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd een stukje van de biet, waar het loof van de biet gezeten heeft (zo krijg je een platte kant en rolt de biet niet weg)
Schil de bieten met een dunschiller
Pak een lange satéprikker en steek deze horizontaal, ongeveer een halve centimeter bij de onderkant vandaan, door de biet. (gaat niet heel gemakkelijk, maar met een beetje kracht of getimmer op het stokje gaat hij er wel doorheen)
Leg de biet neer en snijd met een keukenmes sneetjes in de biet tot op de satéprikker
Verwijder de satéprikker als alle sneetjes gemaakt zijn en plaats de bieten in een ovenschaal
Maak in een schaaltje een dressing van de honing, de dille, de azijn en de olie
Meng en schenk over de bieten
Plaats de bieten in de oven voor 90 minuten
Schep om de 20 minuten wat van de dressing op die onder in de ovenschaal ligt en schep dit over de bietjes.