Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenomelet met champignons en paprika
Zo maak je een heerlijke boerenomelet
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
100
gr
kastanje champignons
1
paprika
rood
1
bosui
100
gr
kerstomaatjes
7
gr
peterselie
vers
boter
klontje
6
eieren
1
mespuntje
peper
1/4
theelepel
zeezout
1/2
theelepel
chilipeper
Zo maak je het
Snijd de champignons en de paprika in kleine blokjes, snijd de bosui in ringen, halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn
Bak de groenten en de helft van de peterselie 5 minuten met een beetje boter
breek intussen de eieren boven een schaaltje en kluts ze met een beetje peper, zeezout en chilipeper totdat je een egale massa hebt
giet het eimengsel in de pan en schep voorzichtig heen en weer totdat het ei stolt
schep alles in het midden van de pan en schep het vloeibare ei dat eruit loopt er overheen
zodra de onderkant stevig genoeg is draai je het geheel om
laat het ei nog iets verder stollen, maar niet te lang, zodat de boerenomelet lekker sappig blijft van binnen
serveer de omelet met de rest van de peterselie