Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krieltjes salade met warm gerookte zalm en groene asperges
Krieltjes salade met warm gerookte zalm en groene asperges, voor bij het kerstdiner
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
650
gr
krieltjes mix
2
rode uien
7
gr
dille
vers
300
gr
warm gerookte zalm
350
gr
groene asperges
3
handjes
rucola
peper
naar smaak
zeezout
naar smaak
voor de dressing
1/2
eetlepel
citroensap
1/2
eetlepel
honing
3
eetlepels
olijfolie
3
gr
dille
vers
peper
naar smaak
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 180 graden
snijd de krieltjes doormidden en de rode ui in halve ringen
leg de krieltjes en rode ui op een ovenschaal en voeg de olie en peper en zout naar smaak toe
gaar de krieltjes in 40 minuten gaar in de oven, schep halverwege even om
snijd intussen de kontjes van de asperges en leg de asperges 20 min voordat de krieltjes klaar zijn, bij de krieltjes en rode ui in de oven
leg intussen de rucola op een mooie schaal en meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
laat de aardappeltjes en asperges even afkoelen en schep ze vervolgens op de rucola
verdeel de zalm in stukken over de salade en druppel de dressing er overheen
serveer de salade met de takjes verse dille