Pompoenfriet maken? Met dit recept maak je de lekkerste patat van pompoen
Pompoenfrietjes!
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
2elbloem
2eieren
500mlrijstolie
1flespompoenongeveer 2 kilo
Zo maak je het
Zet twee afsluitbare trommeltjes klaar. Doe in de een de bloem en in de ander een geklutst ei
Plaats een pan op het vuur met een dikke bodem, doe hier de rijstolie in en zet het vuur aan
Check regelmatig met een kernthermometer de temperatuur van de olie. Deze moet tussen de 170 en 190 graden zitten.
Was terwijl de olie opwarmt de flespompoen onder stromend water, halveer hem en hol hem uit
Snijd hem nu in de breedte doormidden zodat je vier stukken krijgt waar je vier porties friet uit kunt halen
Snijd frietjes van de stukken pompoen. (Ik heb eerst plakken gesneden en deze vervolgens gehalveerd en nogmaals gehalveerd totdat ik ongeveer de gewenste dikte had)
Doe ongeveer 25 frietjes, ¼ van de hele pompoen of ongeveer 250 gram in het trommeltje met ei, doe de deksel erop en schud ermee zodat overal ei zit. (aan de frietjes dan)
Hevel de frietjes nu over naar het bakje met de bloem, doe de deksel erop en schud hiermee zodat alle frietjes een laagje bloem hebben.
Haal de frietjes uit de bloem en doe ze direct in de pan met rijstolie als deze op de juiste temperatuur is
Bak de frietjes in ongeveer 5-8 minuten goudbruin
Schep de frietjes uit de pan en leg ze op een velletje keukenpapier