Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maak een gerecht voor slechts € 2,50 per persoon en maak kans op 1 minuut gratis winkelen!
Heerlijk romige risotto van zilvervliesrijst en pompoen
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
pompoen
ongeveer 700 gram
1
el
olie
1
ui
100
gr
champignons
2
tenen
knoflook
15
gr
roomboter
150
gr
zilvervliesrijst
100
gr
Parmezaanse kaas
2
el
crème fraîche
1
tl
kaneel
bosje
Peterselie
vers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten
Snijd de helften in plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 2x2 centimeter
Leg de gesneden blokjes pompoen op een vel bakpapier op de bakplaat, besprenkel met wat olie en plaats in de oven voor 30 minuten
Snijd ondertussen de ui in ringen, de champignons in plakken en hak de knoflook zo fijn mogelijk
Doe een klontje roomboter in een ruime pan en bak hierin op laag vuur de ui, champignon en knoflook bij elkaar voor 10 minuten
Spoel de rijst af onder stromend water en voeg toe, schep door het ui-mengsel heen en bak 1 minuut mee
voeg 500 milliliter bouillon toe en breng aan de kook zonder deksel op de pan
Roer af en toe in de pan en draai het vuur uit zodra al het vocht is opgenomen
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas
De rijst en de pompoen zijn ongeveer tegelijk klaar
Schep de blokjes pompoen bij de rijst
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met de crème fraîche en de kaneel en schep alles door elkaar
Serveer met wat verse peterselie