Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoen amandel spread met kaneel
Romige spread voor op brood
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
15
Dit heb je nodig
1/2
pompoen
kalebas pompoen van 3kg
150
gr
amandelen
ongebrand en met vlies
2
tl
kaneel
zout
naar smaak
peper
naar smaak
Zo maak je het
Was de pompoen onder stomend water, halveer deze en leg een helft aan de kant
Verwijder met een lepel bij de andere helft de zaden en zaadlijsten
Snijd de pompoen in plakken en vervolgens in blokjes
Kook de pompoen in 5 minuten beetgaar
Stop ondertussen de amandelen in de keukenmachine en laat draaien totdat het een mooie notenpasta vormt (duurt ongeveer 10 minuten)
Giet de pompoen af en laat even uitstomen
Doe de pompoen bij de amandelpasta in de keukenmachine en voeg de kaneel toe
Meng tot een gladde pasta
Proef en breng op smaak met zout en peper
Bewaar de spread in een afgesloten (uitgekookte) pot in de koelkast je kunt het ruim een week bewaren