Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurtbrood met avocado-limoen spread
Heerlijk lunchrecept voor als je iets meer tijd hebt
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
80
gr
volkorenmeel
50
gr
volle yoghurt
1
mespuntje
zout
4
gr
bakpoeder
1 theelepel
1
el
olijfolie
1
avocado
1
limoen
5
kerstomaat
10
gr
peterselie
klein bosje
25
gr
waterkers
twee handjes
peper
naar smaak
Zo maak je het
Doe het volkorenmeel in een ruime kom, voeg het bakpoeder en het zout toe en schep met een lepel door elkaar
Voeg de yoghurt en de olijfolie toe en schep met een lepel door elkaar (het wordt een soort kruimig beslag)
Strooi wat meel op een houten snijplank en schep het beslag op de plank
Vorm er een deeg van en snijd in tweeën
Zet een koekenpan op matig vuur
Rol het deeg voor één yoghurtbrood plat met een deegroller (ongeveer 5 mm dik) bestrooi tijdens het rollen met wat meel zodat het niet gaat plakken
Haal de uitgerolde plak deeg van de plank en leg in de pan zonder olie of boter
Bak ongeveer twee minuten per kant of totdat het brood mooi goudbruin gaat kleuren
herhaal met de andere deegbal
Laat de broden afkoelen op een rooster
Snijd de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af en verwijder de pit
Schep het vruchtvlees uit de schil en leg op een bord
Prak met een vork het vruchtvlees fijn
Voeg het sap van een halve limoen toe en het rasp (zest) van de schil
Hak de peterselie fijn en voeg ook toe
Schep door elkaar en beng op smaak met flink wat peper en een beetje zout
Verdeel de avocadospread over de broden en maak af met de waterkers en partjes kerstomaat