Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete aardappelpuree met champignons en verse tijm
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
-3
Dit heb je nodig
750
gr
zoete aardappel
125
gr
kastanje champignons
7
takjes
verse tijm
2
klontjes
roomboter
peper
naar smaak
zeezout
naar smaak
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes
Spoel de zoete aardappelblokjes af en kook ze in 7 - 10 minuten gaar
Snijd intussen de champignons in plakjes en bak ze zacht in een pan met een klontje roomboter
Giet de aardappel af en stamp tot puree
Voeg een klontje roomboter, de gebakken champignons en de blaadjes van 6 takjes tijm en peper en zout naar smaak toe en schep door elkaar
Serveer de zoete aardappelpuree met de blaadjes van nog 2 takjes tijm