Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koude meloensoep met Parmaham en basilicum
Verfrissende soep van galiameloen en basilicum geserveerd met Parmaham
Voorbereiding:
10
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
galiameloen
ongeveer 1 kilo
5
blaadjes
basilicum
2
el
olijfolie
2
plakken
Parmaham
100
ml
water
zout
naar smaak
Zo maak je het
Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaden met een lepel
Snijd de meloen in parten en snijd het vruchtvlees uit de schil
Stop het vruchtvlees in de blender en voeg de basilicum en het water toe
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met wat zout
Doe als laatste de olijfolie er bij en mix nog een paar seconden
Plaats de soep in de koelkast voor 1 uur
Schenk in twee soepkommen en serveer met de Parmaham