Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Alioli zelf maken | Alioli recept met gepofte knoflook
Alioli is de perfecte saus voor bij tapas en andere Spaanse hapjes
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
50
min
min
Totaal:
55
min
min
Porties:
10
Dit heb je nodig
2
knoflook
250
ml
olijfolie
geraffineerde + extra voor in de knoflookbollen
1
ei
1
citroen
1
el
appelazijn
1/2
tl
zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bovenkant van de knoflookbollen er af zodat je net een stukje van elke teen hebt afgesneden.
Giet in de knoflookbollen olijfolie en plaatst ze in de oven voor 50 minuten.
De mayonaise maken we met een staafmixer. Zo kan het niet fout gaan.
Doe in een smalle langwerpige maatbeker of pot (waar de staafmixer precies in past) een ei, een eetlepel citroensap, de appelazijn, en het zout.
Zet nu de staafmixer rechtop op de bodem.
Giet de 250 ml olijfolie nu in de maatbeker op de staafmixer.
Zet de staafmixer aan en houd hem een paar seconden op de bodem.
Trek hem nu langzaam omhoog.
Mix net zolang totdat de olie is opgenomen (gaat heel snel).
Zet de mayonaise in de koelkast.
Laat de knofloken afkoelen als ze uit de oven komen
Knijp ze uit boven een schaaltje zodat je het vruchtvlees eruit drukt.
Giet het sap ven de rest van de citroen bij de knoflook en pureer met de staafmixer.
Doe de knoflook en citroen bij de mayonaise en pureer door elkaar.