Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschetta van gegrilde groenten | BBQ recept
Heerlijke bruschetta met groente van de barbecue, mozzarella en pesto
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
rode paprika
1
gele paprika
1
aubergine
1
courgette
5
el
olijfolie
1
ciabatta
2
el
pesto
20
gr
rucola
125
gr
mozzarella
1 bol
20
gr
Parmezaanse kaas
zout en peper
naar smaak
Zo maak je het
Steek de barbecue aan, heb je een barbecue met een koepel er op breng hem dan naar een temperatuur van 220 graden
Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten
Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 5 millimeter dik en doe ze in een ruime kom
Bestrooi met zout en peper, voeg de olijfolie toe en schep door elkaar
Leg de paprika met de buitenkant op het rooster van de barbecue en laat de schil zwart worden in ongeveer 8-10 minuten
Haal de stukken paprika van de barbecue, stop ze in een luchtdichte trommel of plastic zak en laat ze hierin afkoelen
Gril de aubergine en courgette om en om gaar. Ongeveer 2 minuten per kant
Snijd twee stukken brood af en leg deze met de binnenkant op de grill voor 1 minuut
Veeg/trek de geblakerde schil van de paprika, snijd de mozzarella in plakken
Smeer de stukken brood in met pesto en beleg vervolgens met een beetje rucola
Beleg het brood met de gegrilde groente en de mozzarella (niet te netjes)
Serveer met wat dungesneden plakjes Parmezaanse kaas