Gepofte zoete aardappel van de BBQ met bieslook-yoghurt sausje
Voorbereiding: 1 minuutminuut
Bereiding: 50 minmin
Totaal: 51 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
4zoete aardappels
10elvolle yoghurt
1teenknoflook
1elcitroensap
10grplatte peterselievers
25grbieslookvers
7grkrulpeterselievers
peper en zeezoutnaar smaak
Zo maak je het
Steek de houtskool in de kamado barbecue aan en verwarm met convEGGtor (hitteschild, waardoor je indirect kunt verwarmen, net als een oven) en rooster naar 200°.
Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in een uur tijd gaar poffen. Draai ze tussendoor even om. De exacte tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet goed zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
Maak intussen de bieslook-yoghurtsaus: Doe de yoghurt in een schaaltje, pers een teen knoflook uit en voeg toe, voeg ook de citroensap toe en roer door elkaar.
Snijd de platte peterselie en de bieslook grof en roer door de yoghurt.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bewaar de bieslook-yoghurtsaus in de koelkast.
Snijd de krulpeterselie grof. Laat de zoete aardappels even afkoelen, snijd ze doormidden en serveer ze met een schep bieslook-yoghurtsaus en de krulpeterselie.