Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met gegrilde artisjok en spinazie
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
200
gr
volkoren pasta
pasta naar keuze
240
gr
artisjokharten
2
el
olijfolie
100
gr
spekreepjes
300
gr
spinazie
100
gr
ricotta
Zo maak je het
Breng water aan de kook en kook hierin de pasta al-dente in ongeveer 8 minuten
Zet de grill van de oven aan
Laat de artisjokharten uitlekken, snijd ze doormidden en doe ze in een ruime kom
Voeg twee eetlepels olijfolie toe en flink wat grof gemalen peper uit de molen, schep door elkaar
Leg de artisjokken op een vel bakpapier op de bakplaat en grill ze 8 tot 10 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
Bak ondertussen in een ruime pan de spekreepjes aan terwijl je de spinazie grof snijdt
Voeg de spinazie toe aan de spekreepjes en laat slinken
Giet de pasta af als deze klaar is en voeg toe aan de spinazie, voeg ook de ricotta toe
Schep door elkaar en verdeel over twee borden
Serveer met de gegrilde artisjokken