Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige snack met zalm | Verantwoord snacken
Hapje van bladerdeeg met zalm en broccoli
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
28
Dit heb je nodig
7
plakjes
bladerdeeg
300
gr
broccoliroosjes
200
gr
zalmsnippers
100
gr
crème fraîche
3
tl
harissa
50
gr
geraspte jonge kaas
ongeveer
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Vul de waterkoker en zet aan
Haal de vellen bladerdeeg van elkaar af, verwijder de folie, knip of snijd elk vel in vieren en laat ontdooien op de bakplaat
Snijd roosjes van de broccoli, kook deze 2 minuten en laat even uitstomen
Maal de roosjes fijn in een keukenmachine en doe de vermalen broccoli in een ruime kom
Voeg de crème fraîche, de harissa en de zalmsnippers toe en schep door elkaar
Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel op elk velletje bladerdeeg (28x)
Verdeel als laatst nog wat geraspte kaas over de snacks en plaatst in de oven voor 25 minuten of totdat ze lichtbruin kleuren.