Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesalade met zoete aardappel
Salade met witte asperges en zoete aardappel
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
asperges wit
buitenbeentjes
300
gr
zoete aardappel
2
tl
grove mosterd
50
gr
crème fraîche
5
gr
bieslook
5
gr
peterselie
2
el
witte wijnazijn
1
tl
zout
Zo maak je het
Vul de waterkoker met water en breng aan de kook.
Schil de asperges vanaf net achter de kop tot onderaan en snijd 2 cm aan de onderkant weg
Snijd de asperges in stukken van 3 centimeter
Schil de zoete aardappel en snijd in langwerpige stukken ter grootte van de asperges
Doe de asperges en zoete aardappel in een pan en vul met kokend water uit de waterkoker totdat het net onder staat
Voeg het zout toe en breng aan de kook
Kook voor ongeveer 8 minuten totdat beide gaar zijn
Meng in een ruime kom de crème fraîche met de azijn en de mosterd en snijd de bieslook en peterselie grof
Giet de asperges en zoete aardappel af als ze klaar zijn en laat afkoelen
Schep door de dressing en serveer met de bieslook en peterselie