Drumsticks met perzik en gember en frisse couscoussalade
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 15 minmin
Totaal: 20 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
4kipdrumsticks
1rode ui
2perzikenuit blik indien vers niet te koop is
1klontjeroomboter
15grgember
440mlwater
50grrozijnen
2tlkaneel
150grvolkorencouscous
½komkommer
100grspinazie
7grverse peterselie
1elolijfolieextra vergine
zeezoutnaar smaak
Voor de marinade
1elolijfolie
1tlkaneel
½tlgemalen komijnzaad
1tlkorianderpoeder
½tlgedroogde vermalen Spaanse peper
½tlpaprikapoeder
1snufzout
Zo maak je het
Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de drumsticks ermee in.
Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Bak de kippenpoten 10 min aan in een pan met een beetje roomboter, keer regelmatig om.
Schil ondertussen de gember en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Voeg 200 ml water, de ui, gember, de helft van de perzik en de helft van de rozijnen en de kaneel toe aan de kip en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken; 7 minuten met de deksel op de pan en de laatste 3 minuten zonder deksel.
Bereid intussen de couscous: breng 220 ml water aan de kook in een waterkoker.
Snijd de komkommer in blokjes en de spinazie en peterselie fijn.
Giet het hete water over de couscous en wacht even.
Maak de couscous los met een vork en voeg de extra vergine olijfolie toe.
Schep vervolgens de spinazie, de komkommer, de peterselie en de rest van de perzik en rozijnen door de couscous en voeg naar smaak zeezout toe.
Serveer de couscous met de kipdrumstick en de ‘jus’.