Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken sperziebonen met schnitzel en taugé
Roerbakrecept met sperziebonen voor doordeweeks
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
sperziebonen
125
gr
tauge
1
ui
1
prei
1
Spaanse peper
300
gr
varkensschnitzel
50
gr
pinda's
1
el
honing
1
el
sojasaus
4
el
olijfolie
1
el
ras el hanout
Zo maak je het
Maak een marinade van de ras al hanout met de honing, de sojasaus en 2 eetlepels olijfolie
Snijd het vlees in blokjes van 1x1 cm en leg in de marinade
dop de sperziebonen en blancheer 4 minuten in kokend water
Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd fijn
Bak de ui en de peper in de olijfolie voor 3 minuten
Snijd de prei in ringen en hak de pinda's grof
Voeg het gemarineerde vlees toe aan de ui en de peper in de pan
Bak 2 minuten en voeg de prei toe
Voeg na 2 minuten de sperziebonen en de tauge toe schep door elkaar en bak nog 1 minuut
verdeel over twee borden en serveer met de gehakte pinda's