Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cannelloni van prei
Koolhydraatarme cannelloni met prei
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
preien
100
gr
spekjes
Italiaanse kruidenmix
van alles 1 takje (oregano, rozemarijn, tijm, salie)
350
gr
passata
100
gr
ricotta
150
gr
diepvriesdoperwten
6
plakjes
jonge kaas
40
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
peper
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de buitenste laag van de preien, snijd een stukje van de onder- en bovenkant en snijd de preien vervolgens ieder in drieën.
Blancheer de stukken prei 4 minuten in een pan met kokend water.
Bak intussen de spekjes in een hapjespan.
Snijd de kruiden fijn en voeg ze samen met de passata, ricotta en wat peper toe aan de spekjes en verwarm even mee.
Giet deze saus in een ovenschaal en roer de diepvriesdoperwten er doorheen.
Giet de preistelen af en wikkel ze in een plakje kaas.
Leg de cannelloni’s in de saus en strooi de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
Verwarm de cannelloni 15 minuten in de oven, zet de laatste paar minuten de grillstand aan.