Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkel stamppot met zoete aardappel en shiitake
Verrassend lekker stamppot recept
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
700
gr
Zoete aardappel
1
Venkel
1
Ui
1
teen
Knoflook
3
el
Crème fraîche
100
gr
paddestoelen/champignons
shiitake
Roomboter
om in te bakken
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de zoete aardappel in 6 minuten gaar.
Snipper ondertussen de ui en haal de knoflook door een knoflookpers.
Snijd het loof en de stelen van de venkel. Bewaar het loof voor de garnering en snijd de venkel in blokjes.
Snijd de champignons grof (heb je shiitake, dan kun je ze ook heel laten).
Zet twee pannen op het vuur met een klontje roomboter.
Fruit in de een de ui en knoflook aan en bak de venkel 5 minuten.
Bak in de andere pan de champignons in ongeveer 7 minuten gaar.
Giet terwijl de venkel en champignons bakken, de aardappel af. Stamp het vruchtvlees en voeg de creme fraiche en peper en zout naar smaak toe.
Schep de venkel door de stamppot. Serveer de gebakken shiitake erbij.