Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse couscoussalade met gebakken aubergine
Vullende maaltijdsalade van volkoren couscous en gebakken aubergine
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
150
gr
volkoren couscous
220
ml
water
1
aubergine
peper en zout
naar smaak
4
el
rijstolie
2
el
olijfolie
2
tl
ras el hanout
1/2
komkommer
100
gr
kerstomaatjes
1/2
rode ui
100
gr
feta kaas
75
gr
dadels
5
gr
koriander
Zo maak je het
Breng 220 ml water aan de kook in de waterkoker
Doe de couscous in een ruime kom, giet het kokende water erbij en zet an de kant
Verwijder de steel van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes
Bak de aubergine in een pan op matig vuur goudbruin in de rijstolie, voeg tijdens het bakken wat peper en zout toe
Schenk de olijfolie bij de couscous en voeg ook de ras el hanout toe, schep door elkaar
Voeg de aubergine toe
Snijd de komkommer in blokjes en snijd de kerstomaten in vieren, voeg toe aan de couscous
Snijd de rode ui in ringen en de dadels in plakjes, voeg toe
Brokkel de feta boven de salade
schep alles door elkaar
Hak de koriander grof en garneer hier de salade mee