Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeebaars uit de oven met asperges en kikkererwten
Zeebaarsfilet uit de oven met gegrilde groenten
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
zeebaarsfilets met huid
je kunt ook een andere witvis gebruiken
1
rode paprika
250
gr
kerstomaatjes
350
gr
groene asperges
150
gr
kikkererwten
2
bosui
2
el
olijfolie
2
el
citroensap
1
el
sojasaus
zeezout
naar smaak
peper
naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden
Haal de vis uit de koelkast
Snijd de rode paprika in smalle reepjes, snijd 5 cm van de onderkant van de asperges, laat de kikkererwten uitlekken en snijd een bosui in ringen
Snijd de andere bosui fijn en meng in een schaaltje met 2 el olijfolie, 1 el citroensap en peper en zout
Vet een bakplaat of grote ovenschaal in met olijfolie
Bestrooi de zeebaars met peper en zout, leg met de huid naar boven op de bakplaat of in een ovenschaal en giet het bosui mengsel erop
Leg de groenten ernaast, strooi de bosui over de kikkererwten en verdeel 1 eetlepel sojasaus over de groenten
Voeg nu royaal olijfolie toe over de groenten en laat alles in 12-15 minuten gaar worden in de oven