Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koreaanse komkommersalade
Pittige komkommersalade op Koreaanse wijze
Voorbereiding:
10
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
komkommer
2
el
geroosterde sesamolie
2
el
honing
2
el
rijstazijn
1/2
rode peper
1/2
zout
1
el
sesamzaad
1
stengel
salade-ui
Zo maak je het
Snijd de komkommer in dunne repen en snijd de repen in lengtes van ongeveer 5 centimeter
Doe de komkommer in een ruime kom en voeg de sesamolie toe samen met de azijn en de honing
Snijd het steeltje van de rode peper en draai hem met de opening naar beneden tussen je handen om de zaadjes eruit te rollen
Snijd de helft van de peper in heel dunne ringen en voeg toe aan de salade
Voeg het sesamzaad toe, schep door elkaar en breng op smaak met wat zout
Serveer met gesnipperde salade-ui