Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli lasagne - vegetarisch recept
Heerlijke lasagne met gehakt gemaakt van broccoli
Voorbereiding:
25
min
min
Bereiding:
50
min
min
Totaal:
1
uur
uur
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
ui
1
el
olie
450
gr
broccoli
inclusief onderste gedeelte van de steel
3
tenen
knoflook
500
gr
passata
1
el
pesto
30
gr
pijnboompitten
peper en zout
naar smaak
150
gr
volkoren lasagnebladen
ongeveer
150
gr
geraspte jonge kaas
100
gr
kerstomaatjes
Zo maak je het
Snipper de ui en fruit aan in een ruime pan met wat olie
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de stam in stukken, maal in de keukenmachine fijn
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de broccoli bij de ui en bak 5 minuten zodat het wat slinkt
Snijd de knoflook fijn
Voeg de passata, de knoflook, de pesto en de pijnboompitten toe en schep door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Pak een kleine ovenschaal (ongeveer 25x19x3cm)
Bedek de bodem met de saus en beleg met pastabladen
Herhaal totdat de saus op is, eindig met een laag saus
Verdeel de geraspte kaas erover
Snijd de kerstomaatjes in plakjes en verdeel over de kaas
Plaats in de oven voor 50 minuten