Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie kaasballetjes
Spinazie kaasballetjes voor bij de borrel
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
20
Dit heb je nodig
160
gr
diepvriesspinazie
40
gr
Parmezaanse kaas
30
gr
geraspte jonge kaas
1/2
rode ui
10
gr
basilicum
vers
1
teen
knoflook
3
eieren
75
gr
havermout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook water in de waterkoker, doe de diepvriesspinazieblokjes in een schaal, giet het hete water eroverheen en laat 3 minuten staan
Rasp de Parmezaanse kaas, snipper de ui, snijd de basilicum fijn en haal de knoflook door een knoflookpers
Giet de spinazie af en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie door een vergiet
Doe de spinazie, de 2 soorten geraspte kaas, de ui, basilicum en knoflook in een schaal
Voeg de 3 eieren toe en meng
Voeg de havermout toe en kneed door elkaar, laat vervolgens minimaal 10 minuten staan zodat de havermout vocht op kan nemen
Vorm kleine balletjes van het beslag en leg ze op een bakplaat met bakpapier
Bak de spinazie kaasballetjes in 15-20 minuten gaar